Näytteiden lähetysohjeet

 

Olemme koonneet avuksesi muistilistan näytteiden lähettämistä varten. Voit ladata näytteiden lähetysohjeet myös tulostettavana PDF-tiedostona.

Tilaa näytteenottovälineet tai näytteenottopalvelu puhelimitse numerosta 044 703 6755 (ark. klo 8-16), sähköpostilla osoitteesta scanlab@scanlab.fi tai sähköisellä yhteydenottolomaakkeellamme.


1

Näytteenoton suunnittelu
Mikäli tarvitset apua näytteenoton suunnittelussa, autamme sinua mielellämme! Voit soittaa meille numeroon: 044 703 6755 (ark. klo 8–16). Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sillä on tärkeää, että tutkimuksia varten otetaan oikea näyte ja että se lähetetään laboratorioon niin, että näyte säilyy tutkimuskelpoisena.

2

Suunnittele näytteenoton ajankohta ja näytekuljetus
Oulun alueella voit tilata näytteiden kuljetuksen suoraan laboratoriosta. Kauempaa tulevien lähetysten kanssa saat laboratoriosta apua lähetystavan ja aikataulujen suunnitteluun. On tärkeää, että näytteet saadaan laboratorioon sallittujen aikaviiveiden puitteissa.

3

Tilaa näytteenottovälineet
Suosittelemme käyttämään näytteenotossa aina toimenpiteeseen sopivia näytteenottovälineitä ja näytepulloja tai -astioita. Voit tilata näytteenottovälineet meiltä – toimitamme ne luoksesi. Opastamme myös näytteiden pakkaamisessa kuljetusta varten.

4

Näytteiden otto ja näytetietojen dokumentointi lähetteelle
Voit ottaa näytteet itse tai vaihtoehtoisesti voit tilata meiltä asiantuntevan näytteenottajan, joka huolehtii puolestasi myös lähetteen täyttämisestä sekä näytteiden kuljetuksesta. Muistathan, että oikein täytetty näytelähete nopeuttaa näytteen analysoinnin aloittamista.

5

Näytteiden kuljettaminen tai lähettäminen laboratorioon
Ilmoita laboratorioon soittamalla tai sähköpostitse (044 703 6755 (ark. klo 8-16) / scanlab@scanlab.fi), mikäli olet tuomassa näytteen itse tai olet tilannut sille kuljetuksen ulkopuoliselta toimijalta. Näin voimme varmistaa, että näyte analysoidaan aikarajojen puitteissa.