Uima-allasvesi ja uimarantatutkimukset

Laboratorion on Eviran hyväksymä uimavesitutkimuksia tekevä laboratorio. Teemme lainsäädännön mukaiset tutkimukset uima-allasvesistä ja uimarantavesistä. Meillä voit tutkituttaa myös oman mökkirantasi uimaveden.


Asumisterveysnäytteiden mikrobitutkimukset

Akkreditoitu viljelymenetelmä 6-vaihe keräimellä otetuille ilmanäytteille ja laimennosviljelymenetelmä materiaalinäytteille ja materiaaleista otetuille sivelynäytteille. Teemme materiaalinäytteistä myös suoraviljelyä (ei ole akkreditoitu). Vuokraamme asiakkaillemme Andersen -keräintä (vrk -vuokra). Laboratoriolla on Eviran hyväksyntä terveydensuojelulain 763/1994 nojalla tehdä asumisterveyteen liittyviä tutkimuksia.

Laitevuokraus

Materiaalinäytelähete

Andersen näytelähete

 


Näytteenotto

Laboratorion näytteenottajat ottavat pintapuhtausnäytteitä ja elintarvikenäytteitä, ja sertifioidut ympäristönäytteenottajat ottavat vesinäytteitä talous- ja uimavesistä.

Tilaa näytteenotto


Pintapuhtaus

Mikrobiologiset pintapuhtausnäytteet elintarvikehuoneistoista tai uimahalleista. Mm. aerobisten mikrobien kokonaismäärä, Listeria monocytogenes, salmonellat tai Pseudomonas aeruginosa. Voit ottaa näytteet itse tai otamme ne puolestasi.

Tilaa näytteenottovälineet tai näytteenotto

Puhtausnäytelähete


Elintarviketutkimukset

Elintarvikkeiden mikrobiologiset tutkimukset viranomaisille ja toimijoille lakisääteiseen omavalvontaan, tai muihin omavalvonnan tutkimuksiin kuten säilyvyystutkimuksiin ja tuotekehitykseen. Laboratorio on Eviran elintarvikelain (23/2006) nojalla hyväksymä laboratorio. Teemme kattavasti mikrobiologisia analyysejä ja meidän kauttamme saa myös ravintosisältömääritykset.

Elintarvikelähete


Talousvesitutkimukset

Laboratorio on Eviran terveydensuojelulain (763/1994) nojalla hyväksymä laboratorio. Teemme talousvesistä ajantasaisilla lainsäädännön mukaisilla menetelmillä mikrobiologisia, fysikaalis-kemiallisia ja aistinvaraisia tutkimuksia vesilaitoksille, vesiosuuskunnille, elintarvikehuoneistoille, tuottajille ja kotitalouksille. Voit tutkituttaa meillä myös oman kaivoveden. Teemme kattavasti mikrobiologisia ja aistinvaraisia tutkimuksia ja keskeisimmät kemialliset tutkimukset. Yhteydenottosivun lomakkeella tai soittamalla meille voi tilata näytteenottopullot tai näytteenoton.

Talousvesilähete


Raakamaito

Kaikki raakamaitoasetuksen mukaiset patogeenitutkimukset meiltä. Raakamaidosta tehtävät salmonella, kampylobakteerit, Listeria monocytogenes ja E. coli STEC PCR, sekä lantanäytteestä salmonella ja E. coli O157.


Salmonella

Laboratoriolla on Eviran hyväksyntä suorittaa salmonella -tutkimuksia Kansallisen salmonellavalvontaohjelman mukaisista näytteistä. Raportoimme Eviralle kuukausittain velvollisuutemme mukaisesti tutkittujen näytteiden eläinmäärät (täytä aina Eviran lähetteelle eläinten lukumäärä). Tutkimme akkreditoiduilla salmonella -analyyseillä eläinperäisiä näytteitä, ympäristönäytteitä ja elintarvikkeita. Eläinten näytteistä kirjaamme tulokset asiakkaan pyytäessä suoraan myös NASEVA- tai SIKAVA -järjestelmään.